ICAR- Krishi Vigyan Kendra, Nagapattinam Welcomes you!

நாகப்பட்டினம் மாவட்ட வேளாண்மை அறிவியல் நிலையம் தங்களை இனிதே வரவேற்கிறது!

NAGAPATTINAM DISTRICT –AT A GLANCE


Nagapattinam a coastal district of Tamil Nadul lies between 10˚ 8` and 11˚ 28` in North Latitude and 76 ˚ 34` and 75 ˚ 53` in East Longitude.The district was carved out by bifurcating the Erstwhile composite Thanjavur district on 18.10.1991.It is bounded on the north by Cuddalore, South by Palk Strait, West by Tiruvarur and on the East by Bay of Bengal.A district known for its Rich Religious Heritage and Communal Harmony.It is one of the constituents of chola mandalam, acclaimed as the most prominent and it is a unique District with all its historical and cultural significance. The total geographical area of the district is 2.71 lakh hectares. Nagapattinam is categorized as agro-ecological region 18, representing the Coastal eco-system-Eastern coastal plain, hot sub-humid to semi-arid eco-system with a growing period of 90 to 210 days. The district has a reserve forest area of 4,762 ha which is two per cent of the total geographical area. Nagapattinam district is predominantly irrigated by Cauvery and Vennar river basin system and identified as old delta. River Coleroon also forms an irrigation source for this district. About 12,010 families are engaged in fishing activities in 320 fishing locations along the coast which extends 187 km.


map

Revenue Divisions

:

2

Taluks

:

8

Municipalities

:

4

Panchayat Unions

:

11

Town Panchayats

:

8

Panchayats

:

434

Habitations

:

2508

Coastline

:

187 Kilometers

 

REVENUE DIVISIONS

 

1.     Nagapattinam

2.     Mayiladuthurai

The Divisions manage Taluk or a group of Taluks as the next level of Revenue management unit. The Taluk is administered by the Tehsildar, assisted by Revenue Inspectors and Village Administrative Officers. The first division contains the following Taluks

 

LIST OF TALUKS

 

REVENUE DIVISION

SERIAL

TALUK

NO. OF VILLAGES

Nagapattinam

1

Nagapattinam

85

2

Vedaranyam

61

3

Thirukuvalai

35

4

Kilvelur

55

Mayiladuthurai

1

Mayiladuthurai

65

2

Sirkazhi

94

3

Kuttalam

59

4

Tarangam Padi

70

 

 

The Taluks contains 'firkas', a village or a group of villages as the revenue units managed by a Revenue Inspector (RI). The last and least unit of the revenue administration is the 'Village' called as a 'Revenue Village'. managed by a Village Administrative Officer (VAO).The Taluk is administered by Tehsildar, also called as Revenue Administrator. The last and least unit of the revenue administration is the 'Village' called as a 'Revenue Village'. managed by a Village Administrative Officer (VAO).The Taluk is administered by Tehsildar, also called as Revenue Administrator

 

Taluks

The Entire gamut of Villages are grouped into following Eleven Panchayat Unions

LIST OF PANCHAYAT UNIONS

SERIAL

BLOCK CODE

BLOCK NAME

ஊராட்சி ஒன்றியம்

01

1

Nagapattinam

நாகப்பட்டினம்

03

2

Kilvelur

கீழ்வேளூர்

02

3

Keelaiyur

கீழையூர்

04

4

Thirumarugal

திருமருகல்

06

5

Vedaranyam

வேதாரண்யம்

05

6

Thalanayar

தலைநாயிறு

07

7

Mayiladuthurai

மயிலாடுதுறை

08

8

Kuttalam

குத்தாலம்

09

9

Sembanar Koil

செம்பனார்கோயில்

10

10

Sirkali

சீர்காழி

11

11

Kollidam

கொள்ளிடம்

 

Taluks

 

MUNICIPALITIES

 

Municipality, A top level form of Local Self government aims at providing basic civic amenities to its residents. This District composes of four Municipalities  and the  Web sites for the same  are as follows.

 

LIST OF MUNICIPALITIES

 

SL NO.

MUNICIPALTY NAME

நகராட்சியின் பெயர்

1

Nagapattinam

நாகப்பட்டினம்

2

Mayiladuthurai

மயிலாடுதுறை

3

Sirkazhi

சீர்காழி

4

Vedaranyam

வேதாரண்யம்


Taluks

 

LIST OF TOWN PANCHAYATS

 

SL NO.

TOWN CODE

NAME

ஊராட்சியின் பெயர்

1

2501

Veilankanni 

வேளாங்கண்ணி

2

2502

Kuttalam 

குத்தாலம்

3

2503

Tarangambadi 

தரங்கம்பாடி

4

2504

Kilvelur 

கீழ்வேளுர்

5

2505

Manalmedu 

மணல்மேடு

6

2506

Thalanayar 

தலைஞாயிறு 

7

2507

Thittachery 

திட்டச்சேரி

8

2508

Vaitheeswarankoil 

வைத்தீஸ்வரன் கோயில் 

 

LIST OF VILLAGE PANCHAYATS

SL NO.

PANCHAYAT /AREA CODE

PANCHAYAT NAME

கிராம பஞ்சாயத்தின் பெயர்

நாகப்பட்டினம் NAGAPATTINAM

1

193

SIKKAL

சிக்கல்

2

406

VADUGACHERI

வடுகச்சேரி

3

405

VADAVUR

வடவூர்

4

402

VADAGUDI

வடகுடி

5

397

VADAKKU POIGAINALLUR

வடக்கு பொய்கைநல்லூர்

6

261

THETHI

தெத்தி

7

267

THEMANGALAM

தேமங்கலம்

8

187

SANGAMANGALAM

சங்கமங்கலம்

9

206

SEMBIYANMAHADEVI

செம்பியன்மஹாதேவி

10

325

PUDUCHERI

புதுச்சேரி

11

342

PORAVACHERI

பொரவச்சேரி

12

335

PERUNKADAMBANUR

பெருங்கடம்பனுர்

13

313

PAPPAKOIL

பாப்பாகோயில்

14

315

PALAIYUR

பாலையூர்

15

87

ORATHUR

ஓரத்தூர்

16

47

ALANGUDI

ஆலங்குடி

17

264

THERKU POIGAINALLUR

தெற்கு பொய்கைநல்லூர்

18

377

MUTTAM

முட்டம்

19

13

AGALANGAN

அகலங்கண்

20

5

AKKARAIPETTAI

அக்கரைபேட்டை

21

53

AZHIYUR

ஆழியூர்

22

17

ANDANAPEETAI

அந்தணபேட்டை

23

151

KURUCHI

குறிச்சி

24

352

MANJAKOLLAI

மஞ்சகொல்லை

25

8

AGRAORATHUR

அகரஓரத்தூர்

26

345

MAHADANAM

மகாதானம்

27

54

AVARANI

ஆவரானி

28

113

KARUVELANKADAI

கருவேலங்கடை

29

18

IVANALLUR

 ஐவநல்லூர்

கீழையூர் KEELAIYUR

30

217

CHOLAVIDYHAPURAM

சோழவித்தியாபுரம்

31

433

VETTAIKARANIRUPPU

வேட்டைக்காரணிருப்பு

32

126

KEELAIYUR

கீழையூர்

33

360

MEENAMANALLUR

மீனமநல்லூர்

34

121

KIZHAPIDAGAI

கீழப்பிடாகை

35

388

MELAVALLAKARAI

மேலவாழக்கரை

36

314

PALAKURCHI

பாலகுறிச்சி

37

317

PRATHAMARAMAPURAM

பிராதாபராமபுரம்

38

328

PUDUPALLI

புதுப்பள்ளி

39

353

MADAPURAM

மடப்புரம்

40

224

THALAYAMALAI

தலைமலை

41

220

THANNILAPADI

தன்னிலபடி

42

234

THIRUKUVALAI

திருக்குவளை

43

245

THIRUPOONDI(W)

திருபூண்டி (மேற்கு)

44

420

VALAKARAI

வாழக்கரை

45

429

VENMANACHERY

வெண்மணச்சேரி

46

427

VILUNTHAMAVADI

விழுந்தமாவடி

47

109

KARUNKANNI

கருங்கண்ணி

48

244

THIRUPOONDI(E)

திருபூண்டி (வடக்கு)

49

434

VEPPANCHERY

வேப்பஞ்சேரி

50

134

KARAPIDAGAI(NORTH)

காரப்பிடாகை (வடக்கு)

51

73

ETTUKUDI

எட்டுக்குடி

52

64

ESANUR

ஈசனுர்

53

78

ERAYANGUDI

எரையாங்குடி

54

198

CHINNATHUMBUR

சின்னத்தும்பூர்

55

248

THIRUVOIMOORE

திருவாய்மூர்

56

133

KARAPIDAGAI(SOUTH)

காரப்பிடாகை (தெற்கு)

கீழ்வேளூர் KILVELUR

57

15

ATHIPULIYUR

அத்திபுலியூர்

58

171

KOHOORE

கோகூர்

59

163

KODIYALATHUR

கொடியளத்தூர்

60

143

KILLUKUDI

கிள்ளுக்குடி

61

128

KAKKAZHANI

காக்கழனி

62

58

ERUKKAI

இருக்கை

63

62

ELUPPUR

இழுப்பூர்

64

81

ERVANCHERY

ஏரவாஞ்சேரி

65

32

ATHAMANGALAM

ஆதமங்கலம்

66

148

KURUKKAATHI

குருக்கத்தி

67

2

119 ANAKUDI

119 அனக்குடி

68

35

ANTHAKUDI

ஆந்தகுடி

69

4

75 ANAKUDI

75 அனக்குடி

70

9

AGARAKADAMBUNUR

அகரகடம்பனூர்

71

29

ANAIMANGALAM

ஆணைமங்கலம்

72

269

THERKUPANAIYUR

தெற்குபணையூர்

73

430

VENMANI

வெண்மணி

74

398

VADAKKUPANAIYUR

வடக்குபணையூர்

75

428

VENKIDANGAL

வெங்கிடங்கால்

76

412

VALIVALAM

வலிவலம்

77

408

VANDALUR

வண்டலூர்

78

396

VADAKALATHUR

வடக்காலத்தூர்

79

399

VADAKARAI

வடகரை

80

235

THIRUKANNANKUDI

திருக்கண்ணங்குடி

81

183

KOILKANNAPPUR

கோயில்கன்னப்பூர்

82

270

THEVUR

தேவூர்

83

184

KORATHANKUDI

கோரதன்குடி

84

194

SIGAR

சிகார்

85

210

SERUNALLUR

செருநல்லூர்

86

189

SATIYAKUDI

சாட்டியகுடி

87

57

RADAMANGALAM

இராதாமங்கலம்

88

296

PATTAMANGALAM

பட்டமங்கலம்

89

84

OKKUR

ஒக்கூர்

90

3

64 MANALUR

64 மணலூர்

91

155

KOOTTHUR

கூத்தூர்

92

149

KURUMANANKUDI

குருமனாங்குடி

93

393

MOHANUR

மோகனூர்

94

1

105 MANALUR

105 மணலூர்

திருமருகல் THIRUMARUGAL

95

90

KANGALANCHERI

கங்களாஞ்சேரி

96

145

KUTHALAM

குத்தாலம்

97

173

KOTTUR

கோட்டூர்

98

159

KOTTARAKUDI

கொட்டாரக்குடி

99

176

KOTTAMANGALAM

கோத்தமங்கலம்

100

158

KONGARAYANALLUR

கொங்கராயநல்லூர்

101

119

KEELATHANJAVUR

கீழதஞ்சாவூர்

102

122

KEELAPUTHANUR

கீழப்புதனுர்

103

11

AGARAKONDAGAI

அகரகொந்தகை

104

135

KARAIYUR

காரையூர்

105

289

NEIKKUPPAI

நெய்க்குப்பை

106

181

GOPURAJAPURAM

கோபுராஜபுரம்

107

83

ERVADI

ஏர்வாடி

108

82

ERVANCHERI

ஏரவாஞ்சேரி

109

80

ENANGUDI

ஏனங்குடி

110

56

EDAIYATHANKUDI

இடையாத்தங்குடி

111

21

AMBAL

அம்பல்

112

96

KATTUMAVADI

கட்டுமாவடி

113

191

SEEYATHAMANGAI

சீயத்தமங்கை

114

422

VIRKUDI

விற்குடி

115

419

VALKUDI

வால்குடி

116

400

VADAKARAI

வடகரை

117

65

UTHAMACHOLAPURAM

உத்தமசோழபுரம்

118

242

THIRUPUGALUR

திருப்புகலூர்

119

243

THIRUPAYATHANGUDI

திருபயதங்குடி

120

249

THIRUMARUGAL

திருமருகல்

121

362

MARUNGUR

மருங்கூர்

122

236

THIRUCHANKATTANGUDI

திருச்செங்காட்டாங்குடி

123

281

NARIMANAM

நரிமணம்

124

214

SHESHAMOOLAI

சேஷமூலை

125

395

RARANTHIMANGALAM

ராராந்திமங்கலம்

126

322

PUTHAGARAM

புத்தகரம்

127

344

POLLAGAM

போலகம்

128

319

PILLALI

பில்லாலி

129

301

PANDARAVADAI

பண்டாரவடை

130

300

PANANGUDI

பணங்குடி

131

50

ALATHUR

ஆலத்தூர்

132

231

THIRUKKANNAPURAM

திருக்கண்ணபுரம்

133

34

ADHALAIYUR

ஆதலையூர்

தலைநாயிறு TALAIGNAIRU

134

67

UMBALACHERI

உம்பளச்சேரி

135

55

AVARIKADU

ஆவரிகாடு

136

91

KATCHANAGARAM

கச்சாநகரம்

137

117

KALLIMEDU

கள்ளிமேடு

138

131

KADANTHETHI

காடந்தேத்தி

139

168

KOTTANGUDI

கொத்தங்குடி

140

356

MANAKUDI

மணக்குடி

141

286

NALUVEDAPATHY

நாலுவேதபதி

142

276

NATHAPALLAM

நத்தப்பள்ளம்

143

431

VEELAPALLAM

வெள்ளப்பள்ளம்

144

42

AYMOOR

ஆய்மூர்

145

407

VADUGOORE

வடுகூர்

146

170

KOLLAPADU

கொளப்பாடு

147

260

THULASAPURAM

துளசாபுரம்

148

255

THIRUVIDAIMARUTHUR

திருவிடைமருதூர்

149

227

THAMARAIPULAM

தாமரைபுலம்

150

197

SITHAIMOOR

சித்தாய்மூர்

151

324

PUTHUR

புத்தூர்

152

304

PANNATHERU

பன்னத்தெரு

153

299

PANANGUDI

பணங்காடி

154

311

PANGAL

பாங்கல்

155

415

VATTAKUDI

வாட்டாகுடி

156

280

NEERMULAI

நீர்மூளை

157

186

KOVILPATHU

கோவில்பத்து

வேதாரண்யம் VEDARANYAM

158

40

AYAKKARANPULAM 3

ஆயக்காரன்புலம் 3

159

367

MARUTHUR NORTH

மருதூர் (வடக்கு)

160

38

AYAKKARANPULAM 1

ஆயக்காரன்புலம் 1

161

318

PIRANTHIYANKARAI

பிராந்தியங்கரை

162

330

PUSHPAVANAM

புஷ்பவனம்

163

203

SENBAGARAYANALLUR

செண்பகராயநல்லூர்

164

207

SEMBODAI

செம்போடை

165

41

AYAKKARANPULAM 4

ஆயக்காரன்புலம் 4

166

221

THANIKOTTAGAM

தனிகொட்டகம்

167

39

AYAKKARANPULAM 2

ஆயக்காரன்புலம் 2

168

262

THENNADAR

தென்னடார்

169

266

THETHAGUDI NORTH

தேத்தாகுடி (வடக்கு)

170

265

THETHAGUDI SOUTH

தேத்தாகுடி (தெற்கு)

171

403

VADAMAZHAI

வடமழை

172

418

VAIMEDU

வாய்மேடு

173

19

ANNAPETTAI

அன்னபேட்டை

174

31

ADHANUR

ஆதனூர்

175

409

VANDUVANCHERI

வண்டுவாஞ்சேரி

176

218

THAGATTUR

தகட்டூர்

177

383

MOLLAKARAI

மூலக்கரை

178

147

KURAVAPULAM

குரவப்புலம்

179

175

KODIYAKKADU

கோடியக்காடு

180

174

KODIYAKARAI

கோடியக்கரை

181

103

KATHARIPULAM

கத்தரிப்புலம்

182

334

PERIYAKUTHAGAI

பெரியகுத்தகை

183

366

MARUTHUR SOUTH

மருதூர் (தெற்கு)

184

200

CHETTIPULAM

செட்டிப்புலம்

185

273

NAGAKUDAIYAN

நாககுடையன்

186

290

NEIVILAKKU

நெய்விளக்கு

187

100

KADINAVAYAL

கடினவயல்

188

293

PANCHANATHIKULAM EAST

பஞ்சநதிக்குலம் (கிழக்கு)

189

295

PANCHANATHIKULAM MIDDLE

பஞ்சநதிக்குலம் (நடு)

190

294

PANCHANATHIKULAM WEST

பஞ்சநதிக்குலம் (மேற்கு)

191

305

PANNAL

பன்னாள்

192

108

KARIYAPATTINAM

கரியாபட்டினம்

193

110

KARUPPAMPULAM

கருப்பம்புலம்

மயிலாடுதுறை MAYILADUTHURAI

194

101

KADUVANGUDI

கடுவங்குடி

195

88

KANGANAMPUTHUR

கங்கணம்புத்தூர்

196

107

KEELAMARUTHANDA

NALLUR

கீழமருதான்டநல்லூர்

197

156

KESINGAN

கேசிங்கன்

198

172

KODANGUDI

கோடங்குடி

199

169

KORKAI

கொற்கை

200

138

KALI

காளி

201

26

ARUVAPADI

அருவாப்பாடி

202

98

KADALANGUDI

கடலங்குடி

203

152

KULICHAR

குளிச்சர்

204

312

PANDUR

பாண்டூர்

205

238

THIRUCHITRAMPALAM

திருச்சிற்றம்பலம்

206

94

KADAKKAM

கடக்கம்

207

223

THALAINAYAR

தலைஞாயிறு

208

37

ANAIMELAGARAM

ஆனைமேலகரம்

209

196

SITHARKADU

சித்தர்காடு

210

215

SOLAMPETTAI

சொளம்பேட்டை

211

212

SETHUR

சேத்தூர்

212

209

SERUTHIYUR

செரிதியூர்

213

341

PONNUR

பொன்னூர்

214

240

THIRUENTHALUR

திருந்தலூர்

215

297

PATTAMANGALAM

பட்டமங்கலம்

216

228

THALANCHERY

தாழஞ்சேரி

217

275

NEEDUR

நீடூர்

218

278

NAMASIVAYAPURAM

நமச்சிவாயபுரம்

219

284

NALLUTHUKUDI

நல்லுத்துக்குடி

220

382

MURUGAMANGALAM

முருகமங்கலம்

221

379

MUDIKANDANALLUR

முடிகொண்டநல்லூர்

222

392

MOZHAIYUR

மொழையூர்

223

384

MOOVALUR

மூவலூர்

224

389

MELANALLUR

மேலாநல்லூர்

225

125

KIZAY

கீழாய்

226

298

PATTAVARTHI

பட்டவர்த்தி

227

361

MAYILADUTHURAI RURAL

மயிலாடுதுறை (ரூரல் )

228

179

IVANALLUR

கோபுரராஜபுரம்

229

60

ELANTHOPPU

இளந்தோப்பு

230

222

DHARMATHANAPURAM

தர்மதானபுரம்

231

331

BOOTHANGUDI

பூதங்குடி

232

30

AATHUR

ஆத்தூர்

233

25

ARULMOZHIDEVAN

அருண்மொழித்தேவன்

234

195

SITHAMALLI

சித்தமல்லி

235

10

AGARAKEERANGUDI

அகரகீரங்குடி

236

246

THIRUMANGALAM

திருமங்கலம்

237

348

MAHARAJAPURAM

மகாராஜபுரம்

238

411

VALLALAGARAM

வல்லாலகரம்

239

36

ANATHANDAVAPURAM

ஆனதாண்டவபுரம்

240

410

VARADHAMPATTU

வரதம்பட்டு

241

424

VILLIYANALLUR

வில்லியநல்லூர்

242

368

MARAIYUR

மறையூர்

243

150

KURICHI

குறிச்இ

244

374

MAPADUGAI

மாபடுகை

245

359

MANNAMPANDAL

மன்னம்பந்தல்

246

355

MANAKUDI

மணக்குடி

247

69

ULUTHUKUPPAI

உளுத்துக்குப்பை

குத்தாலம் KUTTALAM

248

251

THIRVAVADUTHURAI

திருவாடுதுறை

249

89

GANGATHARAPURAM

கங்கதரபுரம்

250

48

ALANGUDI

ஆலங்குடி

251

18

ANANDHANALLUR

அனந்தநல்லூர்

252

24

ARIVALUR

அரிவளூர்

253

14

ASIKKADU

அசிக்காடு

254

71

EDAKUDI

எடக்குடி

255

79

ELUMAGALUR

எழுமகளூர்

256

343

PORUMBUR

பொரும்பூர்

257

380

MUTHUR

முத்தூர்

258

272

NAKKAMBADI

நக்கம்படி

259

316

PALAIYUR

பாலையூர்

260

308

PALAYAKOODALUR

பழையகூடலூர்

261

302

PANDARAVADAI

பண்டாரவடை

262

307

PARUTHIKUDI

பருத்திகுடி

263

340

PERAVUR

பேராவூர்

264

333

PERAMBUR

பெரம்பூர்

265

390

MELAIYUR

மேலையூர்

266

336

PERUNCHERI

பெருஞ்சேரி

267

211

SETHUR

சேத்தூர்

268

199

SIVANARAGARAM

சிவனாரகரம்

269

252

THIRUVALANGADU

திருவாலங்காடு

270

271

THOLUTHALANGUDI

தொழுதாலங்குடி

271

417

VANTHIRAJAPURAM

வானாதிராஜபுரம்

272

414

VAZHUVUR

வழுவூர்

273

423

VILLIYANALLUR

வில்லியநல்லூர்

274

247

THIRUMANCHERI

திருமணஞ்சேரி

275

97

KADALANGUDI

கடலங்குடி

276

339

PERUMALKOIL

பெருமாள்கோயில்

277

268

THERELANTHUR

தேரிழந்துர்

278

95

KADAKKAMAGARATHUR

கடக்கமகரத்தூர்

279

120

KAZHANIVASAL

கழனிவாசல்

280

219

THATHANGUDI

தத்தங்குடி

281

385

MEKKIRIMANGALAM

மேக்கிரிமன்கலம்

282

106

KAPPUR

கப்பூர்

283

93

KANJIVAY

கஞ்சிவாய்

284

111

KARUPPUR

கருப்பூர்

285

144

KILIYANUR

கிளியனூர்

286

160

KODAVILAGAM

கொடவிலகம்